Türkiye’den girişimler Londra’da yatırımcılarla buluştu

İTÜ ARI Teknokent, Big Bang Startup Challenge’ın globaldeki ilk etkinliği olan Big Bang Londra Demo Day’i, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın da teşrifleriyle 26 Eylül’de gerçekleştirdi.

Türkiye’den girişimler Londra’da yatırımcılarla buluştu

Teknoloji girişimcileri için yürüttüğü global çalışmalarına bir yenisini ekleyen İTÜ ARI Teknokent, Türkiye’nin en büyük girişimcilik buluşması Big Bang Startup Challenge’ın yurt dışındaki ilk etkinliği olan Big Bang Londra Demo Day’i gerçekleştirdi. 26 Eylül’de Londra’da iş dünyasının merkezlerinden Canary Wharf bölgesindeki Level 39’da düzenlenen etkinliğe Demo Day Hazırlık Kampı’nı başarıyla tamamlayan girişim “Türkiye’den İhracat” hedefiyle katılım gösterdi. T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın teşrifleriyle ve İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş’ın açılış konuşmasıyla ve gerçekleşen etkinlikte toplamda 15 girişim 40 milyon sterlin'lik yatırım arayışıyla 60’dan fazla global yatırımcının karşısına çıktı. Global yatırımcılardan olumlu dönüşler alan girişimler arasında otomotivden sağlığa, sürdürülebilirlikten eğitime teknoloji geliştiren başarılı girişimler yer alıyor.

T.C. Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, etkinlikteki konuşmasında; “Türk teknoloji girişimcileri İngiltere üzerinden küresel pazarlara açılmak için ortaklık, yatırım, satış gibi fırsatlar arıyor. Kendilerine yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bu çerçevede, bu işi sahiplenen İTÜ ARI Teknokent’i özellikle tebrik etmek istiyorum. Girişimcilerimize doğru bağlantıları kurmaları ve gerekli ortamı oluşturmaları çok değerli. Türk yatırımlarının küresel pazarlara açılımında doğru hedeflere ulaşması için kamu, akademi ve özel sektör olarak ortak çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

İTÜ ARI Teknokent Türk girişimlerinin küresel yolculuğunda yanında

Globalde bir ilke daha imza attıklarına vurgu yapan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “İTÜ ARI Teknokent olarak, hedeflediğimiz gibi, 2024 yılı girişimlerimize sunduğumuz globalleşme desteklerini genişlettiğimiz bir yıl oluyor. Bu desteklerin bir parçası olarak, ilk Big Bang Demo Day’imizi gerçekleştirdik. Türkiye’den teknoloji girişimlerini dünya sahnesine çıkartarak, yalnızca onların büyümesine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin uluslararası arenadaki gücünü de sergiliyoruz. Aralarında 60’dan fazla yabancı yatırımcının olduğu global kitleye bende Türkiye’deki girişimcilik ekosistemini ve İTÜ ARI Teknokent’i anlatma şansını yakaladım. Tüm hedefimiz, bu gibi adımlar ile ülkemizin global arenadaki görünürlüğünü, girişimlerimizin ihracat kapasitesini, istihdamı ve yabancı yatırımcının ülkemize ilgisini artırmaktır. Bugüne kadar girişimlerimizin aldığı 270 milyon dolarlık yatırım tutarı ekosistemimizin potansiyelini ortaya koyuyor. Londra’da düzenlediğimiz bu ilk demo day, Türk girişimcilerinin uluslararası başarılarına ışık tutarken, İTÜ ARI Teknokent’in güçlü hızlandırma programları ile girişimcilere sağladığı sürekli desteği de perçinliyor” ifadelerinde bulundu.

Big Bang Londra Demo Day’de yer alan 15 girişim arasında Archi's Academy, Bulutklinik, Bunsar, Büyütech, Finlayer, Lumnion, Repg, One New One, Pardon AI, RideNear, RumiTech, Syntonym, Tumurly, Uniqgene ve Vivoo yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2024, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20