Yusuf Berkan Altun, Forbes’in en genç Türk üyesi oldu

Türk girişimci Yusuf Berkan Altun, dünyanın en önemli iş ve ekonomi dergilerinden biri olan Forbes tarafından Forbes Teknoloji Konseyi'ne seçilen en genç Türk girişimci oldu.

Yusuf Berkan Altun, Forbes’in en genç Türk üyesi oldu

Teknoloji alanında üst düzey yöneticilerin ve girişimcilerin mesleki deneyimlerini yayınlamaya davet edildiği ücretli bir organizasyon olarak bilinen Forbes Teknoloji Konseyi’ne seçilen en genç Türk girişimci ünvanına sahip olan 26 yaşındaki Yusuf Berkan Altun, teknoloji girişimciliği alanında son zamanlarda en çok dikkat çeken isimlerden biri olarak biliniyor.

Girişimciliğin yanı sıra teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımlarla da öne çıkan Yusuf Berkan Altun, teknoloji endüstrisindeki temel süreçlerde uzmanlaşmış ve pazarlama, strateji, iş geliştirme ve kaynak yaratma alanlarında şirketleri destekliyor.

Her yıl Davos'taki Dünya Ekonomi Zirvesi sırasında gerçekleşen TechPark Yatırım Gala ve Konferansı'nı organize eden ve aynı zamanda kendi danışmanlık şirketi olan Inqube'nin kurucusu Yusuf Berkan Altun, melek yatırımcı olarak uluslararası 17’den fazla girişime yatırım yaptı ve Türkiye’deki girişimcilik projelerine de mentor ve melek yatırımcı olarak destek veriyor.

GİRİŞİMCİ OLARAK BAŞLADI, MELEK YATIRIMCI OLDU

2015 yılında kendi girişimini kurup 8 ay sonra başarılı bir şekilde sattığını belirten Yusuf Berkan Altun, “Üç yıl genç bir danışman olarak bilişim teknolojileri sektöründe çalıştım. 2015 yılında kendi girişimimi kurdum ve genç yaşta iş geliştirme hakkında tecrübe edinme şansına sahip oldum. Girişimimi 8 ay sonra başarılı bir şekilde sattım ve bu gelişme beni teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmam konusunda da cesaretlendirdi. Forbes tarafından Forbes Teknoloji Konseyi'ne seçilen en genç Türk girişimci olmam da girişimcilik alanında beni çok daha iyi şeyler yapmak için önemli ölçüde motive etti” ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİLER VE YATIRIMCILAR COVİD-19 SALGININI FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYOR

Dünyada ve Türkiye’de girişimcilerin küresel ekonomiyi önemli ölçüde etkileyen Covid-19 salgınını fırsata çevirmeye çalıştıklarını ifade eden Yusuf Berkan Altun, ”Start-up’lara yatırımlarda son dönemlerde önemli ölçüde artış görülüyor. Yatırımcılar da pandemi sürecinde temkinli davranıp gidişatı izlemek yerine yeni iş alanlarına ve büyüyebilecek potansiyele sahip girişimlere odaklanıyorlar. Küresel çapta girişimcilik ekosistemin hızla büyümesi ve bu alana ilginin artmasını umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyorum ve bu ilginin önümüzdeki süreçte daha da artacağını belirtmek istiyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ BÜYÜYECEK

Türkiye’de yatırımcılardan destek alan girişimcilik projelerinin son yıllarda önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Altun, “Türkiye’de son yıllarda girişimciliğe ilgi hızla arttı. Girişimcilik projelerinin yanı sıra melek yatırımcıların da artış göstermesi birçok girişimcilik fikrinin ticarileşmesini ve büyümesini de sağladı. Yeni fikirlere bireysel yatırımcıların yanı sıra artık kurumsal şirketlerde önemli yatırımlar yapmaya başladı. Birçok büyük şirketin kendi yatırım fonlarını kurması bunun en somut göstergesi” şeklinde konuştu.

Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişme aşamasında olmasının fırsatların yanı sıra tehditleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Yusuf Berkan Altun, “Girişimcilik alanında projelerin ve yatırımcıların artması sevindirici bir gelişme ancak olası riskler ve tehditleri de göz önünde bulundurmak, analiz etmek gerekiyor. Ciddi yatırımlar alıp büyüyen girişimlerin yanı sıra yatırım desteği aldığı halde gelişemeyen, yok olup giden projeler de var. Bu noktada hem girişimci adaylarının hem de melek yatırımcıların girişim yapacakları projeleri her açıdan analiz edip en doğru kararlar vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20