Çanakkale'nin markalaşmasına sağlık turizmi de eklendi

EMITT Fuarı, her yıl 45 bine yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce misafiri ağırlıyor.

Çanakkale'nin markalaşmasına sağlık turizmi de eklendi

AİŞE HÜMEYRA BULOVALI

İSTANBUL

Bu yıl 25. kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) bugün sona erecek.

Fuar, her yıl 45 bine yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce misafiri ağırlıyor.

Ziyaretçilere yeni iş ve iş birliği imkanları sunabilen fuarda, Türkiye'nin birçok şehrinden belediyeler ve turizm şirketleri de seyahatseverlerle bir araya geliyor.

Fuara Çanakkale Assos Truva Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği (ÇATTAB) sponsorluğunda katılan Çanakkale Valiliği, toplam 175 metrekarelik standında, yüksekliği 2 metre 90 cm, uzunluğu 3 ise metre olan Truva Atı ve birebir ölçüsünden küçültülerek hazırlanan Çanakkale Abidesi ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Yoğun ilgi gören stantta Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden peynir, zeytin, zeytinyağı, peynir helvası, tahin helvası ve salçanın tanıtımının yanı sıra Çanakkale ilçelerini tanıtan kitapçıklar da ilgililerin dikkatine sunuluyor.

Çanakkale Valiliği standı ayrıca EMITT organizatörleri tarafından her yıl fuar kapsamında verilen ödüllerde destinasyon alanında "En İyi Stant" ödülüne değer görüldü.

- Çanakkale bu yıl iki festivalle şenlenecek

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, yaptığı açıklamada, ödüle ilişkin "Böylesine üst düzey bir organizasyonda ödül almak bizim için bir gurur. Ama bu ödül başta Çanakkale Valiliğimiz ve ÇATTAB olmak üzere tüm paydaş ve yaşamın uygarlığa dönüştüğü kent olan Çanakkale'nin her köşesine ait." dedi.

Yılmaz, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının korunması amacıyla "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali"ni haziran ayında gerçekleştireceklerini söyledi.

Festivalde, 50'den fazla zanaatkar ve sanatkarın bir araya geleceğini belirten Yılmaz, "Mayıs ayında bu yıl ilk kez Çocuk Oyunları Festivali'ni gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Festivalde kukla, meddah, Hacivat- Karagöz gösterileri gibi geleneksel oyunlarımız olacak. Bunun yanı sıra çocuklarımızı eğlendirecek birçok aktivitenin yer alacağı renkli bir festival planlıyoruz." diye konuştu.

- "Çanakkale marka haline gelecek"

Murat Yılmaz, farklı alanlarda da Çanakkale'nin markalaşması adına çalışmalar yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Pandemi bize sağlık konsepti ve vizyonu alanında çalışmamız gerektiğini gösterdi. Yakında kapsamlı bir medikal sağlık turizmi vizyonlu bir çalıştay düzenleyeceğiz. Termal su zenginliğimiz, aromaterapik bitki üretiminin organize edilmesi, homeopati, organik tarım konseptlerini birleştirip kentin medikal sağlık turizmi potansiyelini geliştirmeyi planlıyoruz."

"Çanakkale Markalaşıyor" projesi kapsamında "Algı Araştırması", "Değerler Haritası", "Strateji", "Sözel Kimlik", "İşitsel Kimlik", "Konsept Filmi", "Görsel Kimlik Tasarımı", "Fotoğraf Çekimi", "Tanıtım Broşürleri" ve "Nostaljik Afişler" gibi birçok çalışma yapmaya başladıklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, ayrıca EMITT'in Türkiye ve Çanakkale turizmi açısından güzel dönüşlere neden olacağını belirterek, fuardaki bütün katılımcılara teşekkür etti.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgilere "birnefescanakkale.com" adresinden ulaşılabilir.

(AA)

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2022, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner20